Το Παραμύθι του Αρίωνα

Την Δευτέρα 24 Απριλίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, δασκάλων κλπ η εκδήλωση παρουσίασης και αφήγησης παραμυθιού που αφορά τον Αρίωνα τον κιθαρωδό.
Ένα παραμύθι για τον Αρίωνα, τη Μήθυμνα της Λέσβου, τον Απόλλωνα.
Με βάση το κείμενο του Ηροδότου για τον Αρίωνα, η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση, απέδωσε σε έμμετρο κείμενο την ιστορία με τα παιδιά να μαθαίνουν διασκεδάζοντας τις εμπειρίες από την ζωή και το μακρινό ταξίδι του Αρίωνα του κιθαρωδού.
Η μετέπειτα συζήτηση του παραμυθιού ήταν απολαυστική, με τα παιδιά να σχολιάζουν την ιστορία και την συγγραφέα να απαντά στις ερωτήσεις τους.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του “Αρίων” Διεθνές Φεστιβάλ Kιθάρας Μολύβου, με την συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD LEADER και είχε την υποστήριξη της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ ΑΕ).

You may also like

H 5η Ακαδημία Κιθάρας Αρίων

Η Θερινή Ακαδημία Αρίων γιορτάζει πέντε χρόνια! Για πέμπτη φορά ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου διοργανώνει τη Θερινή Ακαδημία Κιθάρας «Αρίων», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 8 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κορίνας Βουγιούκα. Εξέχοντες προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προσφέρουν τις γνώσεις τους, σε πληθώρα δράσεων με επίκεντρο την […]

Φέτος ο ΑΡΙΩΝ – το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου γιορτάζει τα 10 χρόνια του!

Φιλοδοξώντας και την φετινή χρονιά να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό διαφορετικών ηλικιών, που σχετίζεται με τη μουσική με ποικίλους τρόπους, περικλείει διαφορετικά είδη δράσεων όπως Συναυλίες, Ακαδημία, Εργαστήρια, Ημερίδα και Διαγωνισμούς για τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

«Απεικονίσεις του Αρίωνα στην Ευρωπαϊκή τέχνη» – επιστημονική ημερίδα στις 31 Ιουλίου 2020 στον Μόλυβο

O Φορέας Τουρισμού Μολύβου στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας “Αρίων” 1-7 Αυγούστου το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία 9 χρόνια στον Μόλυβο την πατρίδα του κιθαρωδού Αρίωνα, οργανώνει Ακαδημαϊκή Ημερίδα με καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο, αναπτύσσοντας έναν διάλογο για το […]