Σεμινάρια

Σεμινάρια

Στο πλαίσιο της Ακαδημίας, οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες θα δώσουν σεμινάρια για σπουδαστές και μαθητές όλων των επιπέδων.

Θεματικές διαλέξεις – θεματικά σεμινάρια

Michael Dauth και Hubert Kaeppel:

Μουσική δωματίου για κιθάρα και έγχορδα.

Δύο κορυφαίοι διεθνώς ερμηνευτές και δάσκαλοι μοιράζονται μαζί μας τις ιδιαιτερότητες της συνύπαρξης της κιθάρας με την οικογένεια των εγχόρδων, τόσο από άποψη ρεπερτορίου, όσο και από την πλευρά της ερμηνευτικής πρακτικής.

Στέλιος Κυριακίδης:

Αυτοσχεδιασμός και δημιουργικότητα για κλασσικούς μουσικούς όλων των επιπέδων.

Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την μουσική συνόλου, ο μαθητής μπορεί να βελτιώσει και να αναπτύξει την μουσικότητα, ρυθμό, ακουστικές ικανότητες καθώς και κιθαριστική τεχνική. Σκοπός η καλύτερη εκτέλεση του ρεπερτορίου και η ανάπτυξη σφαιρικής μουσικής αντίληψης.

Ελένη Σκάρκου:

Η κιθάρα στον 20ο και 21ο αιώνα: σημειογραφία, σύνθεση, σύγχρονες τεχνικές και τεχνολογίες.

Συγκριτικές αναλύσεις έργων, τεχνικές σύγχρονης σημειογραφίας και ο ρόλος της τεχνολογίας στη σύνθεση για κιθάρα.

Θανάσης Ζήρος:

Παραδοσιακή και λαϊκή μουσική στην κλασσική κιθάρα.

Η καταλληλότητα της κλασσικής κιθάρας στο να αποδώσει την ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική σε ανώτερο σολιστικό επίπεδο, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις πολυφωνικές δυνατότητές της. Η διαδικασία μεταγραφής ενός κομματιού και οι μελωδικές ομοιότητες ανάμεσα σε χαρακτηριστικούς ελληνικούς σκοπούς και αποσπάσματα από το κλασσικό ρεπερτόριο.

Κύκλος μαθημάτων από τον H. Käppel

Προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις σε Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια.

Θα γίνουν επίσης εισαγωγικές ακροάσεις για κιθαρίστες που επιθμούν να φοιτήσουν στη Διεθνή Ακαδημία Κιθάρας του Koblenz (Διεθνής Ακαδημία Κιθάρας Koblenz).