Ρεσιτάλ κιθάρας από τους Στέλιος Κυριακίδη, Πτολεμαίο Αρμάο και Syavash Rastani

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, οι Στέλιος Κυριακίδης, Πτολεμαίος Αρμάος και Syavash Rastani γοήτευσαν το κοινό το βράδυ της Παρασκευής 4 Αυγούστου, σε ένα ρεσιτάλ όπου οι μελωδίες της κιθάρας «παντρεύονταν» με τους ήχους των κρουστών, σε μια μουσική σύνθεση που θα θυμόμαστε για καιρό!

Ο Στέλιος Κυριακίδης έχει ως βάση το Λονδίνο, και οι συναυλίες του αποτελούνται από ένα ευρύ ρεπερτόριο που περιλαμβάνει δικές του συνθέσεις, καθώς και κλασική και παγκόσμια μουσική. Έχει εμφανιστεί στο Λονδίνο σε χώρους όπως το King’s Place, St Sepulchre’s και St Bride’s και οι συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και θέατρα όπως το Robin Howard Theatre, το Athens Video Dance Project και το East London Dance. Παράλληλα με την σύνθετική και συναυλιακή δραστηριότητα του, ο Στέλιος διδάσκει κιθάρα και μουσική θεωρία στην μέση εκπαίδευση και σε ιδιαίτερο επίπεδο στο Λονδίνο.

​Ο Πτολεμαίος Αρμάος ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 6 ετών ​και παράλληλα με τις σπουδές του συμμετείχε ενεργά σε πολλά σεμινάρια και διεθνείς διαγωνισμούς με σημαντικές διακρίσεις. Ως σολίστ ή με διάφορα μουσικά σχήματα παρουσιάζεται σε χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης εκτελώντας έργα διαφορετικού μουσικού ύφους με κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι και άλλα λαϊκά όργανα. Η πιο πρόσφατη συνεργασία του είναι με τον ιρανό περκασιονίστα Syavash Rastani, την οποία είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στον Μόλυβο.

Ο Syavash Rastani γεννήθηκε σε μια οικογένεια διάσημων μουσικών στην Τεχεράνη, στο Ιράν. Μετά από σπουδές σε παραδοσιακά κρουστά όργανα στην Κολωνία με τους Mohammad Hashemi και Behnam Samani ανέπτυξε ένα νέο τρόπο ερμηνείας του tombak.

Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες και φεστιβάλ όπως “Musica Sacra International”, “Gaude Mater Festival” και Concertgebouw στο Amsterdam. Είναι μέλος των παραδοσιακών περσικών συνόλων “Ensemble Barbad” και “Maryam Akhondy’s Paaz”.

​Απόψε, Σάββατο 5 Αυγούστου, οι Πτολεμαίος Αρμάος και ​Syavash Rastani θα εμφανιστούν σε ένα ρεσιτάλ κιθάρας και κρουστών στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή (21.00).

You may also like

Ολοκληρώθηκε η 6η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας ΑΡΙΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μέσα σε κλίμα ευφορίας ολοκληρώθηκε η 6η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας «ΑΡΙΩΝ» που διοργάνωσε και φέτος ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, από 31 έως 7 Αυγούστου στον Μόλυβο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κιθαρίστας Κορίνας Βουγιούκα. Στη διάρκεια του φεστιβάλ, 100 συνολικά συμμετέχοντες και προσκεκλημένοι μουσικοί, μαθητές και σπουδαστές από την Ελλάδα […]

H λυρική ποίηση από τον Αρίωνα μέχρι τις μέρες μας

Με ένα υπέροχο προοίμιο, τις Λυρικές Συναντήσεις, μια ημερίδα με θέμα τη λυρική ποίηση από τον Αρίωνα μέχρι τις μέρες μας, ξεκίνησε την1η Αυγούστου, η 6η Ακαδημία Κιθάρας ´Αριων´ & Concerts. Οι ομιλητές, κκ. Παύλος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Κωνσταντέλης, Ιάνθη Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Αντωνόπουλος και Νίκος Ξανθούλης φώτισαν έπο διαφορετικές οπτικές τη λυρική ποίηση στην αρχαιότητα (με […]

Η Πετρόσουπα και ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Γούσιου, Alec Pearson και Κώστα Αμαξόπουλου

Το Σάββατο 5 Αυγούστου, το κοινό της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τους λιλιπούτειους συμμετέχοντες του μουσικοθεατρικού εργαστηρίου «Ο μικρός Αρίων» στην παράσταση «Η Πετρόσουπα»​ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Μολύβου​. Πρόκειται για ένα παραμύθι του Τζον Τζ.Μουθ από την Ανατολή, που μιλά για τη δύναμη της προσφοράς και της συνεργασίας. […]