Η Πετρόσουπα και ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Γούσιου, Alec Pearson και Κώστα Αμαξόπουλου

Το Σάββατο 5 Αυγούστου, το κοινό της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τους λιλιπούτειους συμμετέχοντες του μουσικοθεατρικού εργαστηρίου «Ο μικρός Αρίων» στην παράσταση «Η Πετρόσουπα»​ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Μολύβου​.

Πρόκειται για ένα παραμύθι του Τζον Τζ.Μουθ από την Ανατολή, που μιλά για τη δύναμη της προσφοράς και της συνεργασίας. Η μετάφραση είναι του Μάνου Κοντολέων, η σεναριακή διασκευή της Αντζουλέτας Πουσναρά και η διδασκαλία των τραγουδιών του Αντώνη Βερβέρη.

Λίγο αργότερα, στο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου απολαύσαμε ένα ακόμη ρεσιτάλ κιθάρας από τους Γιώργο Γούσιο, Alec Pearson και Κώστα Αμαξόπουλο.

Ο Γιώργος Γούσιος ζει και δρα καλλιτεχνικά στη Θεσσαλονίκη, έχει συμμετάσχει και βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ στο ενεργητικό του έχει επίσης εμφανίσεις σε εκπομπές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, καθώς και συμμετοχές σε συναυλίες μουσικής δωματίου, συμπράττοντας με μουσικούς όπως οι Θ. Νάτσης, Ο. Ταβλαρίδου. Με τη φλαουτίστα Λ. Κοκόρια, αποτελούν από τον Απρίλιο του 2013 το ντούο “The Maya of Two”.

Ο Alec Pearson δραστηριοποιείται στο Vancouver και έχει δώσει συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στον Καναδά, την Ισπανία, την Κολομβία και την Αμερική. Είναι ενεργό μέλος του  Vancouvers own Classic Guitar Society και συμμετέχει στη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων. Διδάσκει κιθάρα στο Πανεπιστήμιο British Colombia, τόσο σε προπτυχιακούς φοιτητές όσο και σε μουσικά σύνολα.

​Τέλος, ο Κώστας Αμαξόπουλος είναι υπότροφος της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου , της οργάνωσης Live Music Now Yehudi Menuhin, της εταιρίας Siemensto 2012 στο πλαίσιο των συναυλιών Junge Solisten, της Oscar und Vera Ritter Stiftungκαι το 2015 απέσπασε την μεγάλου κύρους υποτροφία ‘’von Rauscher auf Weeg’’, η οποία του επέτρεψε να συμμετέχει στον 3ο κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών στην εκτέλεση της κλασσικής κιθάρας στο Alicante της Ισπανίας ως κατ’ εξαίρεση φοιτητή, όπου σπούδασε με τους David Russell,Pepe Romero, Paul O’Dette , μεταξύ άλλων.

Επίσης χθες παρουσιάστηκε και το ρεσιτάλ κιθάρας με τον Πτολεμαίο Αρμάο και τον Syavash Rastani στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, Αγία Παρασκευή

​.​

You may also like

H λυρική ποίηση από τον Αρίωνα μέχρι τις μέρες μας

Με ένα υπέροχο προοίμιο, τις Λυρικές Συναντήσεις, μια ημερίδα με θέμα τη λυρική ποίηση από τον Αρίωνα μέχρι τις μέρες μας, ξεκίνησε την1η Αυγούστου, η 6η Ακαδημία Κιθάρας ´Αριων´ & Concerts. Οι ομιλητές, κκ. Παύλος Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Κωνσταντέλης, Ιάνθη Ασημακοπούλου, Παναγιώτης Αντωνόπουλος και Νίκος Ξανθούλης φώτισαν έπο διαφορετικές οπτικές τη λυρική ποίηση στην αρχαιότητα (με […]

Ρεσιτάλ κιθάρας από τους Στέλιος Κυριακίδη, Πτολεμαίο Αρμάο και Syavash Rastani

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Μολύβου, οι Στέλιος Κυριακίδης, Πτολεμαίος Αρμάος και Syavash Rastani γοήτευσαν το κοινό το βράδυ της Παρασκευής 4 Αυγούστου, σε ένα ρεσιτάλ όπου οι μελωδίες της κιθάρας «παντρεύονταν» με τους ήχους των κρουστών, σε μια μουσική σύνθεση που θα θυμόμαστε για καιρό! Ο Στέλιος Κυριακίδης έχει ως βάση το Λονδίνο, και οι […]

Ολοκληρώθηκε η 6η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας ΑΡΙΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μέσα σε κλίμα ευφορίας ολοκληρώθηκε η 6η Θερινή Ακαδημία Κλασσικής Κιθάρας «ΑΡΙΩΝ» που διοργάνωσε και φέτος ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, από 31 έως 7 Αυγούστου στον Μόλυβο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κιθαρίστας Κορίνας Βουγιούκα. Στη διάρκεια του φεστιβάλ, 100 συνολικά συμμετέχοντες και προσκεκλημένοι μουσικοί, μαθητές και σπουδαστές από την Ελλάδα […]