11ο ΑΡΙΩΝ – Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου 2023 – Τήνελλα: Αρίων concertante (2-6/8/2023)

Τήνελλα: Μια λέξη που επινόησε ο Αρχίλοχος στην Ολυμπία για να μιμηθεί τον ήχο της λύρας του, όταν μεθυσμένος προφανώς, ξέχασε να την φέρει μαζί του.

Υποκλινόμαστε  στην ευρηματικότητα του μεγάλου ποιητή και την κρατούμε, τραγούδι και προμετωπίδα του φετινού μας Αρίωνα. Τήνελλα λοιπόν για τους φίλους που μας ρωτούν σχετικά με την απουσία της Ακαδημίας Κιθάρας, σφιχτά δεμένης με το Μόλυβο και τον Αρίωνα. Τήνελλα για την ανάγκη μιας δημιουργικής ανάπαυλας έπειτα από δέκα χρόνια.

Ωστόσο δεν γράφουμε αυτό το κείμενο εν ειδει απολογισμού, μα για να σας ανακοινώσουμε τις συναυλίες που θα δείτε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Εικοσιτέσσερις μουσικοί με κιθάρες, άρπα, τσέλο, γιουκαλίλι, φλάουτο, λόγια και τραγούδια θα ταξιδέψουν για το Αρίων Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου και θα δώσουν πέντε ξεχωριστές συναυλίες, στην αυλή του πολυχώρου ‘Δεσμός’, στ’ αγνάντι των γραμμών του ορίζοντα και των χρωμάτων δύσης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια, Κορίνα Βουγιούκα
Διοργάνωση, Φορέας Τουρισμού Μολύβου

You may also like

Η 6η Ακαδημία Κιθάρας Αρίων

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ο πανέμορφος φιλόξενος Μόλυβος, θα γεμίσει και πάλι με ήχους από κιθάρες, μουσικούς που πηγαινοέρχονται φορτωμένοι με τα όργανά τους στα γραφικά σοκάκια και τραγούδια παιδιών που κάνουν πρόβες για την παράστασή τους κάθε πρωί στο λιμάνι. Θα είναι όλοι εκεί, μικροί και μεγάλοι, για την 6η Ακαδημία Κιθάρας Αρίων. […]

Απεικονίσεις του Αρίωνα στην ευρωπαϊκή τέχνη

Επιστημονική Ημερίδα Πολυχώρος Πολιτισμού  « ΔΕΣΜΟΣ»    31 Ιουλίου 2022, ώρα 18.00 Μόλυβος, Λέσβος O Φορέας Τουρισμού Μολύβου οργανώνει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 10ου Αρίων -Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Μολύβου, διεθνή επιστημονική ημερίδα υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΔΕΣΜΟΣ» στο Μόλυβο […]