from the blog.

Αγγελική Τόμπρου

Ονομάζομαι Αγγελική Τόμπρου και σπούδασα Θέατρο και Παιδαγωγικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Royal Holloway University of London και  στη Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας».

Είμαι τελειόφοιτη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θέατρο και Εκπαίδευση» του ΠΤΔΕ του Παν/μιου Αθήνας.

Εργάστηκα στα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» ως δασκάλα θεάτρου               στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο από το 2011 ως το 2019, και φέτος εργάζομαι στη σχολή Χιλλ στην αντίστοιχη θέση.                                                                                        Επίσης εργάζομαι στο πεανταετές πρόγραμμα ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ                  του Εθνικού Θεάτρου, στα πλαίσια του οποίου διδάσκω θέατρο σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια.                                                                                                                                    Στο χώρο του θεάτρου έχω συνεργαστεί ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη με τους Μανώλη Μαυροματάκη, Μαρία Πρωτόπαππα, Άννα Κοκκίνου, Αρη Μπινιάρη, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Γιώργο Κιμούλη κ.α.

Έχω ιδρύσει και συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου για παιδιά «Αστροναύτες»                     και έχω συνεργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης σε πολλές παραστάσεις θεάτρου για παιδιά.

Αναλυτικά τα στοιχεία του βιογραφικού μου σημειώματος είναι τα παρακάτω.

 

 

ΒΑΣΙΚΕΣ  ΣΠΟΥΔΕΣ      

 

1999                       Αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Aγωγής και

Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ)

του  Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

2002                      Aπόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας»

(διεύθυνση  Γιώργου Κιμούλη).

 

2003                       Υπότροφος του Ι.Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών)

 

2004                       MA (Μaster) in Physical Theatre, διατμηματικό μεταπτυχιακό

του Royal Holloway University of London, σε συνεργασία με το

τμήμα χορού του University of Surrey.

 

2020                     Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο «Θέατρο και Εκπαίδευση»,

διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος

Δασκάλων Αθήνας (υπεύθυνος προγράμματος κος Θ.Γραμματάς)

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

 

Σεμινάρια  φωνής, κίνησης και υποκριτικής με τους Lilo Baur, Nigel Charnock,             David Glass, W.Staniewski, Emilyn Claid,  Άρη Ρέτσο, Αvδ.Μανωλικάκη κ.α.

Γνώσεις ξυλοπόδαρων και acrobatics.

Σεμινάρια και συμμετοχές σε ημερίδες του Δκτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση (David Pammenter, Barbara Santos-Theatre of the Opressed,κ.α.)

Επταετή σεμινάρια σε θέματα διαχείρισης και επίλυσης συγκρούσεων μέσα στη σχολική τάξη και συμβουλευτικής γονέων (από την καθηγήτρια ψυχολογίας του Παν/μιου Αθήνας κα Ελένη Τζελέπη, στα πλαίσια επιμόρφωσης εκπ/κων στην Ελληνογερμανική Αγωγή).                                                                                               Σεμινάρια- παρακολούθηση ημερίδων ψυχανάλυσης από τον σύλλογο “Freud-Lacan”

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ  ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

Από το Σεπτέμβρη του 2019 διδάσκω εκπαιδευτικό δράμα και θεατρική αγωγή στη σχολή ΧΙΛΛ.

Από το 2018 εργάζομαι στο Εθνικό Θέατρο ως δασκάλα θεατρικής αγωγής/σκηνοθέτης εφηβικών ομάδων σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια,                                       στα πλαίσια του πενταετούς προγράμματος ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ με υπέυθυνη την Σοφία Βγενοπούλου.                                                                                                                             Από το 2011 ως το 2019 ήμουν υπεύθυνη για την Διδασκαλία θεατρικής αγωγής                         στα εκπαιδευτήρια  «Ελληνογερμανική αγωγή» (και συντονίστρια σε όλες τις θεατρικές σχολικές εκδηλώσεις) και δίδαξα στο ημερήσιο πρόγραμμα στις τάξεις του δημοτικού

Έχω συνεργαστεί  ως δασκάλα θεατρικής αγωγής με τους δήμους Τανάγρας, Ελληνικού, Αγίας Παρασκευής.                                                                                                   Το 2007 ανέλαβα το ερασιτεχνικό εργαστήρι θεάτρου του  Δήμου Ορχομενού  και               το ανέβασμα της παράστασης «Ματωμένος Γάμος» του Lorca.

 

Παράλληλα συμμετείχα ως ομιλήτρια και διοργανώτρια σε πολυάριθμα (βιωματικά και θεωρητικά) σεμινάρια με θέμα το θέατρο στην εκπαίδευση (στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας κ.α.), με την επιμέλεια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Βοιωτίας και διδάκτορα του Παν/μιου Αθηνών,           κα Αλεξία Παπακώστα.

 

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΩΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

 

2017 «Euroroom» του Dodo Gobar. Ηθοποιός στο Aναλόγιο νέων δραματουργών, σκηνοθεσία Ελένης Γεωργοπούλου, Θέατρο Τέχνης.

 

2016  «Η ριμάδα η ζωή» του Γ. Κοροπούλη. Βοηθός δραματουργίας-σκηνοθεσίας του Μανώλη Μαυροματάκη στο μονόλογό του για το Φεστιβάλ Αθηνών, Μικρή Επίδαυρος.

 

2013 «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευρυπίδη. Βοηθός δραματουργίας στη σκηνοθεσία της  Μαρία Πρωτόπαπα για το Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιώς 260.

 

2012  «La Commune  Grecque». Ηθοποιός στην devised παράσταση σε σκηνοθεσία Λουίζας  Αρκουμανέα και Σάκη Παπακωνσταντίνου για το Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιώς 260.

 

2011  «DE-fences» . Ηθοποιός στην devised-physical theatre performance με θέμα            τα τείχη και τις διχοτομημένες περιοχές του κόσμου, σε σκηνοθεσία  της Μαρίλης Μαστραντώνη στο  Ίδρυμα Κακογιάννη.

 

2010 «Ρουτζάντε», του Ρουτζάντε.  Βοηθός σκηνοθέτη του Νίκου Αρμάου, εταιρεία θεάτρου «Αcta», καλοκαιρινή περιοδεία.

 

2009  «Πλεκτάνη».  Ηθοποιός- performer στην παράσταση χορού της ομάδας «Κινητήρας» και βοηθός σκηνοθέτη για την περιοδεία της παράστασης.

 

2008  «Η Σιωπή πριν..». Ηθοποιός στην devised παράσταση της ομάδας «Κρίσιμη Μάζα», σκηνοθεσία Αλεξάνδρας  Παυλίδου, Θέατρο «Χώρα».

 

2006  «Ο Καλός άνθρωπος του Σε-Τσουάν» του Μ. Μπρεχτ. Ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη του Αγγελου  Μέντη, με την Άννα Κοκκίνου,  Θέατρο «Σφενδόνη».

 

 

2005  «Έλα!»,devised παραμύθι. Ηθοποιός σε κείμενο και σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη από τον θίασο «Παντούμ», Θέατρο «Βαφείο».

 

2004  «Ο κήπος των Φιλοσόφων».  Ηθοποιός σε σκηνοθεσία Ζαν-Ζακ Τεσσόν, θέατρο δρόμου έξω από το Ηρώδειο,  παραγωγή Δήμου Αθηναίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

 

2003  «Zippy Mix» χοροθεατρική παράσταση αποφοίτων Μaster του Παν/μιου

Royal Holloway University of London,  Θέατρο Mediterranean, Notting Hill Λονδίνο.

 

2000  «Λιμνοθάλασσα». Ηθοποιός –κουκλοπαίχτρια στην παράσταση του εικαστικού θεάτρου κούκλας «Πράσσειν Άλογα», σκηνοθεσία Εμμ.Καποκάκη, Πειραματική Σκηνή Εθνικού θεάτρου.

 

1996 «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή. Ισμήνη και χορός σε σκηνοθεσία-παραγωγή «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» Γιώργου Κιμούλη, Επίδαυρος και περιοδεία.

Στο θέατρο για παιδιά και την ομάδα θεάτρου για παιδιά «Αστροναύτες»

 

Ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας θεάτρου για παιδιά «Αστροναύτες» εργάστηκα               στην υποκριτική, συγγραφή, σκηνοθεσία και οργάνωση παραγωγής σε όλες τις δουλειές της ομάδας. Αναλυτικά οι συμμετοχές μου στο θέατρο για παιδιά είναι οι παρακάτω.

 

2012-2008  «Μια φάρμα για τα ζώα»  διασκευή από το έργο του G.Orwell,

“Animal Farm”, κείμενο-σκηνοθεσία  από την ομάδα «Αστροναύτες»,

Θέατρο Φούρνος (4 χρόνια παραστάσεων)

 

2008      «Κεραμιδόγατοι και Μονόκεροι», κείμενο-σκηνοθεσία από την ομάδα

«Αστροναύτες», Θέατρο Φούρνος

 

2007     «Το Μαύρο Ψαράκι» του Ιρανού Σαμάντ Μπεχραγκί, περιοδεία σε σχολεία

και δήμους της χώρας και στο θέατρο Φούρνος.

 

 

2004     «Τζιμ το Τζιτζίκι» του Ευγένιου Τριβιζά, ηθοποιός σε σκηνοθεσία

Παναγιώτη Σεραφίδη, παραγωγή «Μίμηση Πράξης», Θέατρο «Βασιλάκου».

        

  • «Αρλεκινάδα», διασκευή για παιδιά του «Υπηρέτη Δύο Αφεντάδων» του Goldoni. Hθοποιός, σκηνοθεσία Έλενας Μαρσίδου, θέατρο «Εντροπία» και περιοδεία σε σχολεία.

 

1999     «Αρλεκίνος» της Ζωρζ Σαρρή. Ηθοποιός-κουκλοπαίχτρια, σκηνοθεσία

              Εμμανουέλας Καποκάκη, ομάδα «Πράσσειν Άλογα»,  Θέατρο

             «Σταθμός».

 

1998    «Τα Πέντε δάχτυλα και το Φεγγάρι» του Κεμάλ Κουρτ.  Ηθοποιός-

κουκλοπαίχτρια σε σκηνοθεσία Εμ.Καποκάκη, ομάδα

«Πράσσειν Άλογα»,  Θέατρο «Πολύτεχνο».