Συναυλίες

Πέμπτη 1 Αυγούστου, 21:00, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του ΠΙΟΠ (Αγία Παρασκευή)

«Το ταξίδι του βιολιού» – Duo Concertante

Συναυλία με έργα για δύο βιολια

 Σπύρος Γκικόντης_ Franziska Reichenbächer

Το μουσικό ντουέτο με την ονομασία “Duo Concertante“ δημιουργήθηκε το 2015 από τον βιολιστή και καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σπύρο Γκικόντη, και την βιολονίστα και καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου του Lübeck, Franziska Reichenbächer. Οι δύο καλλιτέχνες δίνουν τακτικά συναυλίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με θετική απήχηση στο κοινό και τον τύπο.  Στο ρεπερτόριό τους συμπεριλαμβάνονται έργα από τη μπαρόκ ως τη σύγχρονη εποχή.

Η πρώτη ηχογράφηση δίσκου ακτίνας (CD) πραγματοποιήθηκε στην πατρική κατοικία του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, στη Ξάνθη, το καλοκαίρι του 2018. 


Παρασκευή 2 Αυγούστου, 21:00, Πολυχώρος “Δεσμός” Μολύβου

magma

Μουσική δωματίου για τρεις κιθαρίστες!

Κώστας Μακρυγιαννάκης, Κωστής Κωστόπουλος, Τηλέμαχος Ρουδνικλής

Από τον Monteverdi μέχρι τον Ravel και τον Glass και με ενδιάμεσους σταθμούς τις λόγιες, τις αστικές λαϊκές, αλλά και άλλες παραδόσεις του νεότερου και του παλαιότερου κόσμου μας, οι τρεις καλλιτέχνες μετουσιώνουν τις προσωπικές μουσικές εμπειρίες τους σε μια περιήγηση με εργαλεία τη γραμμένη παρτιτούρα διαφορετικών εποχών, τη χρήση οργάνων από την οικογένεια της κιθάρας και τον αυτοσχεδιασμό.


Σάββατο 3 Αυγούστου, 21:00, Πολυχώρος “Δεσμός” Μολύβου

Χτες το βράδυ

Διάσημα και αγαπημένα τραγούδια και αριέτες από ελληνικές οπερέτες.

Ρόζα Πουλημένου, σοπράνο _ Μιχάλης Ψύρρα, βαρύτονος _ Κορίνα Βουγιούκα, κιθάρα_Σπύρος Γκικόντης, βιολί

‘Είδα μάτια’, ‘Ζητάτε να σας πω’, ‘Θα ξανάρθεις’, ‘Λίγα λουλούδια’

μερικοί μονάχα τίτλοι τραγουδιών που μας μεταφέρουν στη μελαγχολική ελαφρότητα των τραγουδιών που έγαψαν ο Αττίκ και ο Κώστας Γιαννίδης. Από την ίδια περίπου εποχή, υπέροχα ντουέτα από οπερέτες που έγιναν ιδιαίτερα αγαπητές.


Κυριακή 4 Αυγούστου, 21:00, Πολυχώρος “Δεσμός” Μολύβου

Ο κύκλος των μελοποιημένων ποιητών

Μια ποιητική μουσική αφήγηση, με οδηγό το μελοποιημένο έργο πάνω στον λόγο σπουδαίων ποιητών.

Χριστίνα Μαξούρη, τραγούδι _ Κωνσταντίνος Ευαγγγελίδης, πιάνο

Μια ποιητική μουσική αφήγηση, με οδηγό το μελοποιημένο έργο πάνω στον λόγο σπουδαίων ποιητών, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μίλτος Σαχτούρης, ο Ναπολέων Λαπαθιώτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Βύρων Λεοντάρης, αποσπάσματα από το ποιητικό έργο των Διονυσίου Σολωμού, Κ. Π Καβάφη, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Μαρίας Πολυδούρη, Κατερίνας Αγγελάκη – Ρουκ και τη συνοδεία σύντομων έργων κλασικής μουσικής. Διαχρονικες πλέον συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Δημήτρη Λάγιου, Νίκου Ξυδάκη και Θάνου Μικρούτσικου συνομιλούν με το λόγο των μεγάλων ποιητών και με έργα των ρομαντικών Erik Satie & Claude Debussy και πρωτότυπες συνθέσεις του Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη.